Emma Jolkkonen Keskisuomalaisesta antoi 28 minuuttia aikaa vastata

Keskisuomalaisen toimittaja Emma Jolkkonen halusi tehdä artikkelin Jyväskylä Pride ry:stä . Aiemmin kieltäydyimme haastattelusta, koska tiesimme, että siinä on suuri riski tulla canceloiduksi, sekä pelko siitä, että toimittaja vääristelisi yhdistyksemme sanomisia. 

Lopulta toimittaja päätti tehdä yksityishenkilön puheista artikkelin joka nyt edustaa Jyväskylä Pride ry:tä. Noh, ei siinä vielä kaikki. Artikkelin tekijä Emma Jolkkonen lupasi, että on mahdollista nähdä artikkeli etukäteen ja tarkistaa ennen julkaisua, onko toimittaja muotoillut kaiken niin, että teksti on todella sitä, mitä on sanottu. 

Toimittaja lähetti kello 20.22 viestin, jossa hän antoi aikaa vastata mahdollisiin korjauksiin vain klo 20.50 asti. Eli siis korjaus- ja vastausaikaa oli vaivaiset 28 minuuttia. Onko tämä kohtuullista? 

Artikkelissa oli aluksi useita asiavirheitä, mutta toimittajaa pyydettiin korjaamaan niistä kaikkein räikeimmät. Meitä syytettiin kopioinnista ja rikollisesta toiminnasta, kuten esimerkiksi logon varastamisesta Setalta, joka on jo täysin absurdia, sillä kuka tahansa voi tarkistaa Setan nettisivuilta, että meillä on eri logo kuin heillä. Logomme on tilattu graafikolta ja tehty mittatilaustyönä yhdistyksellemme. Tämä kaikki olisi ollut erittäin helppoa selvittää etukäteen. 

Nyt lukemasi artikkeli on kirjoitettu ennen Keskisuomalaisen julkaisemaa lehtijuttua ja yhdistys toivookin, että räikeimmät asiavirheet on korjattu artikkelista. Yhdistys sai toimitettua korjausehdotuksia sekä vaadittua kohtuullisuuden nimissä (esivaltaan vetoamalla) lisäaikaa kello 23 asti. Mielestämme on silti aivan kohtuutonta antaa kello 20.22 illalla tälläinen tehtävä ja asettaa aikarajaksi saman illan loppu.

Meillä herää epäilys, että Jolkkonen on antanut tälläisen tiukan takarajan toiveenaan, että järjestömme ei ehtisi reagoida asiaan ja meistä päätyisi lehteen artikkeli, jossa yhdistyksestämme välittyy toimittajan maalailema negatiivinen kuva. Meillä on vahva epäilys, että Jolkkonen pyrkii tietoisesti aiheuttamaan meille haittaa, eikä halua toimia neutraalina toimittajana, sillä hänen taustojaan tutkiessamme löysimme esimerkiksi tiedon, että hän kuuluu tälläkin hetkellä Savon Setaan [1], joka on tietyssä mielessä kilpailijamme. Asetelma, jossa kilpailevan järjestön jäsen tekee toisesta saman alan järjestöstä artikkelin, on kaukana puolueettomasta journalismista ja on ehdottomasti hyvän maun vastainen ainakin tilanteessa, jossa kilpailijaa mustamaalataan, kuten Jolkkonen ainakin ensimmäisessä artikkeliluonnoksessa tekee.

Amnesty uutisoi [2] Jolkkosesta ”kuukauden aktivistikasvona”, ei neutraalina toimittajana ja kertoo samassa yhteydessä hänen osallistuneen Helsinki Pride -tapahtuman kampanjointiin. Helsinki Pride on tapahtuma, jossa promotoidaan sateenkaari-ideologiaa ja sen mukaista elämäntapaa propagandasävyisesti, ongelmia maton alle lakaisten ja sateenkaari-ilmiöiden haittapuolia valkopesten ja sikäli sen arvot ovat ristiriidassa meidän yhdistyksemme kanssa, sillä meille ensisijaista on aina tiedon totuudenmukaisuus, ei se, saako se jonkin ideologian näyttämään kauniilta. Täten on ilmeistä, että tuollaista kampanjointia tukevalla olisi ainakin jonkintasoinen intressi vastustaa järjestöä, joka uutisoi myös sateenkaari-ilmiöiden haittapuolista.

[1] https://fi.linkedin.com/in/emma-jolkkonen-107a52137
[2] https://www.amnesty.fi/kuukauden-aktivistikasvo-emma-jolkkonen/


Posted

in

by