Pekka Haavisto hävisi (jälleen kerran) suomen presidentinvaalit 2024. Tällä kertaa tyrmäys iskun antoi Alexander Stubb. Ehkä monille suomalaisille olisi vaikeaa kätellä ja nähdä Linnan juhlissa miesparia. Toisaalta suomalaisille voi olla liikaa vihervasemmiston järjettömät ulostulot ydinvoiman kieltämisestä, varastelun hyväksymisestä tai autoteillä makaaminen. Vihreät ovat aina väärässä?
- Alenxander Stubb: 51,6%
- Pekka Haavisto: 48,4%
Suomi ei halunnut vihreää presidenttiä vuonna 2024.
Suomi ei halunnut vihreää presidenttiä vuonna 2018:
- Pekka Haavisto, vihreiden ehdokas – 12,4 prosenttia
Suomi ei halunnut vihreää presidenttiä vuonna 2012:
Pekka Haavisto, virheiden ehdokas
- 1. kierros 18,76 prosenttia
- 2. kierros 37,41 prosenttia
Suomi ei halunnut vihreää presidenttiä vuonna 2006:
- Heidi Hautala, vihreiden ehdokas – 3,5 prosenttia
Suomi ei halunnut vihreää presidenttiä vuonna 2000:
- Heidi Hautala, vihreiden ehdokas – 3,3 prosenttia
Vihervasemmisto eli vihreäliitto
”Turun yliopistossa vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan puolueen kannattajat ovat keskimäärin vasemmiston suuntaan kallellaan, jopa aavistuksen enemmän kuin SDP:n kannattajat. Kun puolueet asetettiin vasemmisto–oikeisto-skaalalle niiden kannattajien ideologisten itsearvioiden perusteella, Vihreä liitto oli toiseksi vasemmistolaisin eduskuntapuolue Vasemmistoliiton jälkeen. Kunnallisalan kehittämissäätiön vuonna 2015 julkaisemassa tutkimuksessa vihreiden kannattajista 59 prosenttia sijoitti itsensä vasemmistoon, 14 prosenttia keskelle ja 12 prosenttia oikeistoon. Arvoliberaalisuus–arvokonservatiivisuus-ulottuvuudella arvoliberaaleja oli 68 prosenttia, arvokonservatiiveja 0 prosenttia ja keskelle asettuvia 20 prosenttia. Tutkimuksen mukaan kiteytyksenä puolueen kannattajien kannoista voidaan todeta vihreiden olevan vasemmistopuolue.
Anna Kontulan vuonna 2004 valmistuneen kyselytutkimuksen mukaan entiset taistolaiset (kommunistit) äänestivät usein vihreitä (45 % vastaajista) ja entisten taistolaisten keskuudessa vihreät olivat suositumpi valinta kuin Vasemmistoliitto.”
Pekka Haavisto
”Haavisto on kertonut uskovansa korkeampiin voimiin, mutta ei ole myöntänyt uskovansa kristilliseenkolmiyhteiseen Jumalaan. Haavisto on tunnustautunut kirjassaan 2011 ”metsäkirkkolaiseksi”, joka korostaa ihmisen pyhää kokemusta osana luontoa. Haaviston mukaan luonnossa ihminen kokee hengellisen ja jumalallisen tunteen. Haaviston mukaan läheinen luontosuhde auttaa ihmistä keskittymään ja auttaa ihmistä tuntemaan paikkansa maailmassa.
Haavisto erosi nuoruudessa kirkosta, koska hän oli suivaantunut koulun uskonnonopetukseen. Haavisto kertoi protestoivansa tapaa, jolla muista uskonnoista kerrottiin. Vuonna 2010 Haavisto paljasti kirjassa harkinneensa liittymistä takaisin kirkkoon, mikäli se ryhtyy vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. Haavisto liittyi Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon Ylivieskan kirkon tuhopolton jälkeen vuonna 2016.
Flores tapasi silloisen ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Pekka Haaviston Bogotássa Kolumbiassa vuonna 1997. Pari on ollut rekisteröidyssä parisuhteessa vuodesta 2002. He asuvat Helsingin Kulosaaressa talossa, jonka omisti ennen USA:n Helsingin-suurlähetystö. Flores on syntyperäinen Ecuadorin kansalainen, minkä lisäksi hänellä on myös Suomen kansalaisuus.
Lokakuussa 2011 Flores syyllistyi rattijuopumukseen Ecuadorissa. Flores tuomittiin viiden päivän vankeuteen ja maksamaan 230 euron sakon”
Heidi Hautala
”Nuorena Hautala oli epäpoliittinen ja kiinnostunut itämaisesta ajattelusta. Helsingissä hän tutustui kasvissyöntiin ja liittyi Ananda Marga -joogayhteisöön. Vuonna 1974 Hautala kirjoitti ylioppilaaksi. Samana vuonna hän oli perustamassa Helsinkiin kasvisravintolaa. Kasvis-nimisen ravintolan ympärille syntynyt piiri vaikutti 1970-1980-luvuilla vihreän liikkeen syntyyn Suomessa.
Ananda Marga eli koko nimeltään Ananda Marga Pracaraka Samgha (AMPS) on Prabhat Ranjan SarkarinJamalpurissa vuonna 1955 perustama tantra-joogaan perustuva henkinen ja yhteiskunnallinen liike, jonka taustalla vaikuttava uskonto on hindulaisuus. Suomessa Ananda Marga on toiminut vuodesta 1972.
Ananda Marga järjestää viikoittaisia joogatunteja, yleisöluentoja ja viikonloppukursseja. Ananda Margan opettajat eli acaryat antavat henkilökohtaista meditaatio-opetusta. Suomessa toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Helsingissä ja Tampereella. Opetukseen kuuluu asanoita, hengitysharjoituksia ja meditaatiota. Liikkeelle on luonteenomaista voimakas painotus sosiaalisiin ja poliittisiin päämääriin meditaation ja henkisyyden ohella.
Yhteisöön liittyvältä edellytetään yhteisön opin, eettisen normiston ja käytännön ohjeiden omaksumista ja noudattamista. Tähän liittyvät tietynlainen ruoka, henkiset harjoitukset ja säännöllinen paastoaminen. Jokaisen yhteisön jäsenen tulisi osallistua ryhmämietiskelyyn eli Dharmacakraan vähintään kerran viikossa, koska yhteisön opetuksen mukaan henkisten värähtelyjen kokonaisuus on suurempi kuin osiensa summa. Mieli, keho ja ympäristö on pidettävä puhtaana, koska puhtaus on henkisen edistymisen edellytys. Jäsenien tulisi täyttää päivittäistä itseanalyysia varten ”16 kohdan listaa”, jossa on eri elämänalueisiin ja käytännön toimintaan liittyviä ohjeita ja suosituksia. Näitä ovat veden käyttö, ruumiin karvoitus, peseytyminen ja pukeutuminen, paasto, henkiset harjoitukset jne. Listaan tulee merkitä päivän aikana noudatetut ja rikotut käyttäytymissäännöt, ja se tulee palauttaa kuukausittain paikalliselle acaryalle eli opettajalle.
Vuonna 2001 Hautala sai Suomen Homeopaatit Ry:n Simelia-palkinnon ennakkoluulottomasta työstä homeopatian aseman parantamiseksi Suomessa ja koko Euroopassa. Hautala ajoi myös homeopaattisten lääkeaineiden saatavuutta parantavaa lakialoitetta.”
Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Haavisto
Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Antonio_Flores
Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Heidi_Hautala