Medialle

Jyväskylä Pride ry antaa mieluusti haastatteluja medialle. Meillä on ollut aikaisemmin linjaus, että suostumme myös puhelinhaastatteluihin, mutta olemme joutuneet muuttamaan käytäntöämme kohtaamamme häirinnän vuoksi.

Keskisuomalaisen toimittaja Emma Jolkkonen haastatteli hiljattain yhdistyksemme puheenjohtajaa lehtijuttua varten. Haastattelu kesti tunnin ja vaikutti olevan sisällöltään lähempänä kuulustelua kuin haastattelua. Kysymyksiä aiheesta ja aiheen vierestä, ikäänkuin odottaen että haastateltava tulisi vahingossa möläyttäneeksi jotain tyhmää, kun väsyy siinä 50 minuutin paikkeilla vastailemaan. Puheenjohtajaamme hiillostettiin valtavalla kysymyspatteristolla, mutta lopulta artikkeliin päätyi vain muutama lausahdus. Paitsi, että yhdistyksemme esitettiin jutussa valheellisesti homo- ja transvastaisena, toimittaja oli väärinkäyttänyt valta-asemaansa myös suodattaakseen sanomastamme pois huumorin ja evankeliumin. Sivustomme kristilliset arvot eivät saaneet palstatilaa sen enempää kuin esimerkiksi yhdistyksemme miespuolisen puheenjohtajan (pyydettäessä) itsestään lähettämä kuvituskuva, jossa hänellä on ilmapallo raskausmahana.

Suostumme toki jatkossakin haastatteluihin, tuli pyyntö sitten Keskisuomalaiselta tai joltain ammattimaisemmalta toimijalta – kaikki käy. Me vastaamme syrjimättä kaikille, mutta teemme sen jatkossa kirjallisesti, sillä haluamme että ihmiset saavat lukea sivustoltamme myös ne kysymykset ja vastaukset, jotka toimittaja on jättänyt omasta julkaisustaan pois. Toisin sanoen: lähettämällä haastattelukysymykset meille, luovutat Jyväskylä Pride ry:lle täydet oikeudet niiden uudelleenjulkaisuun tällä sivustolla.

Jos yllä mainittu toimintatapa ei syystä tai toisesta sovi edustamasi julkaisun formaattiin tai jostain muusta syystä et halua olla yhteydessä, tässä muutama yleinen linjaus, joita saa siteerata järjestömme näkemyksinä:

Maapallo kiertää Aurinkoa
Sukupuolta ei voi vaihtaa ajatuksen voimalla
Kengät kuuluu pukea jalkoihin, ei käsiin
Ihminen, jolla on vagina, on nainen
Omenapuussa ei kasva perunoita
Mies ei voi synnyttää
Kivi on kovaa, ainakin jos siihen lyö päänsä, paitsi jos sen kuumentaa sulamispisteeseen tai sen yli
Naiset saavat yleensä saman palkan kuin miehet, jos tekevät samaa työtä
Heikoille jäille ei kannata mennä, jää voi pettää
Transhoidot ovat peruuttamattomia

Tässä kohtaa emme valitettavasti tilan säästämiseksi käsittele uskonnollisia aiheita, kuten:

Isä on Jumala
Poika on Jumala
Henki on Jumala
On vain yksi Jumala
Kristus on, ihmisruumiissa elettyään, kuollut ristillä ja sovittanut omiensa synnit
Kristus on noussut kuolleista ruumiillisesti
Kristus on astunut taivaaseen ruumiillisesti
Raamattu on Jumalan Hengen inspiroima
Lainsäädännön pitää perustua Raamattuun
Jokaisen ihmisen henkilökohtaisen elämän pitää olla Raamatun sääntöjen mukaista
Huivin käyttäminen kirkossa on jokaisen omantunnon asia
Avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen elinikäinen liitto

Materiaalit

Jyväskylä Pride ry:n logo on ainutlaatuinen ja kaunis suomalaisen käsityön taidonnäyte. Voit vapaasti käyttää logoa ja tehdä siitä omia versioita.

Lataa vapaasti käytettävissä oleva kuva tästä

Lisenssi: CC0 1.0 DEED CC0 1.0 Universal

Henkilö, joka on liittänyt teoksen tähän asiakirjaan, on luovuttanut teoksen yleiseen käyttöön luopumalla kaikista tekijänoikeuslain mukaisista oikeuksistaan teokseen maailmanlaajuisesti, mukaan lukien kaikki lähioikeudet ja lähioikeudet lain sallimissa rajoissa.

Voit kopioida, muokata, levittää ja esittää teosta, jopa kaupallisiin tarkoituksiin, pyytämättä lupaa.