Sukupuolenkorjaushoidot tuhoavat nuorten mahdollisuuden normaaliin perhe-elämään

LUE KOKO ARTIKKELI SEURAKUNTALAISESTA

Lisääntymiskyvyttömyyttä ja itsemurhia

Sukupuolen korjaushoitoihin ja leikkauksiin liittyy suuria ongelmia, joista ei juurikaan uutisoida tai puhuta julkisesti. Tapio Puolimatka kertoo, että Ison-Britannian terveyshoitojärjestelmän Tavistock-sukupuoliklinikka joutui sulkemaan ovensa sen jälkeen, kun virallinen tutkimus osoitti sen ohjaavan nuoria liian helposti sukupuolenkorjaushoitoihin. Eräs sukupuolen korjausta katunut nosti syytteen klinikkaa vastaan. Leikkausten toivotaan auttavan sukupuoli-identiteetin selkiytymisessä, mutta useinkaan ne eivät korjaa sukupuolidysforiaa eli omaan sukupuoleen liittyvää ahdistusta ja hämmennystä.

Harvoin tuodaan esille sitäkään, että ennen murrosikää aloitetut sukupuolenkorjaushoidot voivat viedä nuorelta sekä seksuaalisen toimintakyvyn että lisääntymiskyvyn. Asian toi äskettäin esille maailmankuulu sukupuolikirurgi Marci Bowers, joka on itse transsukupuolinen.

– Monien mielestä tämä on yksi suurimpia ihmisoikeusrikoksia lapsia ja nuoria kohtaan, kun heidän tulevaisuutensa ja mahdollisuutensa elää perhe- ja seksuaalielämää tuhotaan, Puolimatka sanoo.

Traagista on myös se, että sukupuolensa korjanneiden itsemurhakuolleisuus on tutkimusten mukaan 10 vuotta leikkausten jälkeen lähes 20-kertainen muuhun väestöön verrattuna.

LUE KOKO ARTIKKELI SEURAKUNTALAISESTA


Posted

in

by