Kuvituskuva. Jyväskylän pride-tapahtuma, 2023. Kuva: Kansalainen.

Kansalainen: Huoli lasten sukupuolihoidoista Ruotsissa

Uusi suuntaus vasemmistossa, joka pyrkii muuttamaan lasten sukupuolta, jatkuu tiukemmista suosituksista ja itsemurhavaroituksista huolimatta.

Viime vuoden alussa Ruotsissa otettiin käyttöön uudet suositukset niin kutsutuista murrosiän estohormoneista lapsille. Tämä päätös tehtiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen täyskäännöksen jälkeen.

SVT:n selvityksen mukaan viime vuonna 41 uutta lasta aloitti tällaiset hormonihoidot, joiden vanhemmat – usein trenditietoiset vasemmistoaktivistit – uskovat, että heidän lapsensa ovat syntyneet ”väärän sukupuolen” kanssa. Nämä lapset ovat iältään 10-17-vuotiaita.

Kriitikot ovat kuvailleet hoitoa moderniksi ihmiskokeeksi, jossa lääkärit pysäyttävät lasten puberteettikehityksen.

Kyseessä on eräänlainen kemiallinen kastraatio, ja se on johtanut siihen, että lapset ovat kokeneet vakavia sivuvaikutuksia ja yrittäneet tehdä itsemurhan.

Kliinisen psykiatrian professori Mikael Landén on tutkinut hormonien pysäyttämisen vaikutuksia hallituksen toimeksiannosta.

”Johtopäätöksemme oli, että ei ole näyttöä siitä, että se auttaisi sukupuolidysforiaan tai vähentäisi masennusoireita tai ahdistusta”, hän sanoi SVT:lle.

”Olen huolissani siitä, että pahennamme tilannetta.”

Mikael Landén

Ruotsin suurin klinikka, Bup Kid, hoiti viime syksynä 51 lasta murrosiän estohormoneilla. Klinikan ylilääkäri Louise Frisén ei halua osallistua SVT:n tv-haastatteluun. Puhelimitse hän kuitenkin väittää, että on ”tulkintakysymys”, onko menetelmän hyödyllisyydestä riittävästi näyttöä.

SVT:n selvityksen mukaan Ruotsissa yhteensä 625:lle 10-17-vuotiaalle lapselle on annettu murrosiän estohormoneja vuodesta 2012 lähtien.”

Alkuperäinen artikkeli: https://www.kansalainen.fi/laakarit-jatkavat-lasten-murrosian-pysayttamista-halytyksista-huolimatta/

Lähde: SVTFria Tider


Posted

in

by