Venäjän sateenkaarisensuuri ihmetyttää

Yle uutisoi [1] jonkin aikaa sitten Venäjän oikeusministeriön pyrkimyksestä kieltää kansainvälisen LGBT -liikkeen toiminta maassa. Läpi mennessään tälläinen radikaali ratkaisu tekisi esimerkiksi Setan kaltaisten järjestöjen toiminnan maassa erittäin hankalaksi tai jopa mahdottomaksi, eikä niillä olisi enää senkään vertaa sananvapautta tai muitakaan edellytyksiä toimintansa jatkamiseen laillisesti ja avoimesti, kuin tällä hetkellä. Venäjän valtio pyrkii vaimentamaan heidät lainsäädännöllisin keinoin ja estämään heidän näkemystensä leviämisen yhteiskunnassa.

Kaikkein eniten asiassa ihmetyttää se, että yllämainittu aggressiivinen vaimennusstrategia ei itse asiassa ole ainoastaan Venäjän linja sateenkaarijärjestöjä vastaan, vaan myös sateenkaarijärjestö Setan linja konservatiivista kristinuskoa, biologiaa ja yleensäkin perinteistä todellisuuskäsitystä vastaan. Setan poliittisesta ohjelmasta [2] luemme:

Edistämme sellaista yhteiskunnallista keskustelua, jota käydään toisia kunnioittaen. Varsinkin jokaisen valtaa pitävän on tunnettava vastuunsa ja tiedostettava, ettei syrjivää puhetta voi hyväksyä näennäiseen suvaitsevaisuuteen vedoten: erilaisten mielipiteiden suvaitseminen on tavoiteltavaa vain niin kauan kuin se ei loukkaa muiden ihmisarvoa ja -oikeuksia.

https://seta.fi/ihmisoikeudet/poliittinen-ohjelma/

Kauniin kuulosia sanoja, jos ei ajattele, mitä Seta niillä yleensä tarkoittaa. Esimerkiksi syntymättömän lapsen elämän puolustaminen tai pornon, avoliiton tai homoseksin sanominen synniksi ovat erottamattomasti kristinuskoon kuuluvia näkemyksiä, mutta Seta kokisi näiden ääneen sanomisen “ihmisarvoa ja oikeuksia loukkaavaksi” ja täten haluaisi kieltään tälläisten näkemysten esittämisen kokonaan. Näiden kristinuskon perustotuuksien esittämistä ei heidän mielestään tulisi hyväksyä edes “suvaitsevaisuuteen vedoten”. Toisin sanoen heidän mielestään kristinuskon harjoittamista ei tule suvaita, varsinkaan valtaapitäviltä.

Lisäksi Seta listaa tavoitteekseen:

Lastensuojelussa ja perheiden palveluissa on riittävä osaaminen sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta ja hlbtiq-ihmisten tukemisesta.

Seta tukee ja levittää totuudenvastaista ideologiaa, jonka mukaan sukupuolta voi vaihtaa ajatuksen voimalla ja lisäksi ihminen voi näin identifioitumalla muuttaa itsensä myös johonkin fiktiiviseen sukupuoleen, toisin sanoen joksikin muuksi kuin mieheksi ja naiseksi. Poliittisessa ohjelmassansa he tavoittelevat tämän fiktiivisen ja haitallisen ideologian leviämistä myös lastensuojelun palveluihin. Tämä voisi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi vanhempien rankaisemista tai jopa lapsen huostaanottoa tilanteessa, jossa lapsi on omaksunut ideologiaan perustuvan, subjektiivisen sukupuoli-identiteetin, mutta vanhemmat haluavat kasvattaa hänet hänen oikeassa, biologisessa sukupuolessaan.

Tämä ei valitettavasti ole vain meidän spekulaatiotamme, vaan Seta avaa asiaa samassa dokumentissa lisää:

Ihmisen seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin manipulointiyritykset ulkoapäin ovat pahimmillaan henkistä väkivaltaa, joka jättää jälkensä ihmiseen koko elämäksi. Erityisen vahingollista tämä voi olla nuorten ihmisten kohdalla, joihin vanhemmilla ja muilla aikuisilla on vahva auktoriteetti. Hengellisyys on monelle ihmiselle tärkeä voimavara. Uskonnon perusteella ei voi oikeuttaa syrjintää tai henkistä väkivaltaa ketään kohtaan.

Tytöksi identifioituvan biologisen pojan kasvattaminen poikana on se, mitä Setan voidaan tulkita tarkoittavan “sukupuoli-identiteetin manipulointiyrityksillä ulkoapäin”. Jos poika sanoo olevansa tyttö, tuon Setan ohjelman mukaan lastensuojelun tulee turvata hänen oikeutensa elää tämän fiktiivisen ideologian mukaista elämää, vaikka vanhemmat olisivat asiassa oikeassa ja ymmärtäisivät pojan pysyvän poikana moderneista ideologioista huolimatta. Erityisen tuomittavana esimerkkinä Seta nostaa yllä esiin nimenomaan vanhemmat, jotka yrittävät kasvattaa lastaan oikeaan biologisen sukupuolensa mukaiseen identiteettiin, varsinkin uskonnon nimissä.

Setan aggressiivinen linja kristittyjen vaimentamiseksi tulee heidän teksteissään kerta toisensa jälkeen esiin ja suosittelemmekin, että luet vähintään heidän poliittisen ohjelmansa kokonaan.

Venäjä on tunnettu aggressiivisesta toiminnastaan opposition ja ei-pidettyjen liikkeiden vaimentamisessa. Muistutamme, että Venäjällä on kuitenkin tämän toteuttamiseksi käytössään erilaisia valtiollisia väkivaltakoneistoja, kuten poliisi ja armeija, joita Setalla ei ainakaan tällä hetkellä ole ja siksi odotamme luottavaisin mielin, että heidän toimintansa kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Totuudenmukainen, tieteellinen tieto on myös avainasemassa haitallisten ideologisten järjestöjen yhteiskunnallisten vaikutusten minimoinnissa. Esimerkiksi Setan toiminta loppuisi välittömästi, jos jokainen suomalainen lukisi heidän poliittisen ohjelmansa kokonaan ja näkisi, minkälaista agendaa he ajavat – vieläpä sellaisin keinoin, jotka ovat onneksi tällä hetkellä lainvastaisia.

Lopuksi haluamme muistuttaa lukijaa Jumalan poliittisesta ohjelmasta psalmin 2 sanoin. Ylösnousseella Kristuksella on käytössään suurempi valta kuin Setalla ja Putinin armeijoilla yhteensä ja hän tulee vielä käyttämään sitä vihollistensa vaimentamiseen tavalla, joka sulkee suut myös hänen omiltaan.

 1. Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
 2. Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
 3. ”Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä”.
 4. Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
 5. Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
 6. ”Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni”.
 7. Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: ”Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
 8. Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
 9. Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät.”
 10. Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
 11. Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
 12. Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.

Lähteet:

[1] https://yle.fi/a/74-20060866
[2] https://seta.fi/ihmisoikeudet/poliittinen-ohjelma/


Posted

in

by